Training en coaching

Herken de impact

 

Resultaten blijven onzichtbaar als ze niet worden herkend. Wij leren medewerkers oog te hebben voor impact en nieuws te herkennen. En we laten zien hoe daarover te communiceren.

Deel je resultaten
Resultaten van onderzoek of projecten zijn vaak nieuwswaardig voor bijvoorbeeld beleidsmakers, financiers of journalisten. Maar hoe verpak je resultaten in een aantrekkelijk verhaal? In workshops helpen we deelnemers nieuwswaardige resultaten in hun eigen organisatie te herkennen. We helpen een nieuwsboodschap te formuleren en een strategie te bedenken om dit nieuws via verschillende (sociale) media te verspreiden.

Concreet product
We werken meteen aan een concreet product: bijvoorbeeld een persbericht, een blog(site), een opiniestuk of een verhaal voor investeerders. De organisatie levert de ideeën. Wij beoordelen die op nieuwswaardigheid en consistentie. En we leveren de technieken om ze om te zetten in goed geschreven teksten. Daarbij letten we op overtuigende onderbouwing en op het plaatsen van de boodschap in een internationale ontwikkeling die er toe doet. Zo helpen we organisaties zichzelf te profileren, en tegelijkertijd hun maatschappelijke missie te vervullen.

Een aantrekkelijke website
Elke organisatie wil een toegankelijke website. Zulke sites helpen uw organisatie zich te profileren en een rol te spelen in het internationaal debat. In workshops onderzoeken we  welk type site en teksten bij een organisatie past. We helpen ideeën om te vormen in heldere teksten. En natuurlijk geven we tips om, zonder jargon, duidelijk te zijn.

Afgelopen vier jaar verzorgden we workshops bij onder andere het Centrum voor Genetische Bronnen (CGN) in Wageningen, ISRIC World Soil Institute, de Universiteit Leiden, de TU Delft, STW, milieu- onderzoeksschool Sense, topinstituut Food and Nutrition, Eosta en Wetlands International. Verder geeft Marianne meerdere malen per jaar de cursus Wetenschapsjournalistiek en – communicatie op de Radboud Universiteit in Nijmegen; Han verzorgt, samen met een collega, op de HU (opleiding Journalistiek en Communicatie) het vak Ondernemerschap.

Blogs met tips and tricks uit eerder gegeven Trainingen

Lees de folder over onze Trainingen