Storytelling

Verhalen geven uw organisatie kleur

 

Met storytelling kunnen we uw organisatie een duidelijker profiel geven. Zodat u beter in staat bent klanten, leveranciers en publiek te overtuigen. Want die willen niet alleen producten of diensten, die willen een verhaal – een bezield verhaal.

Resultaten communiceren
Uw organisatie boekt prachtige resultaten en presenteert die met fraaie cijfers. Maar de tekst gaat niet zingen. Cijfers en het beschrijven van processen overtuigen niet. We willen de mensen zien om wie het gaat. Het gat dichten tussen cijfers (ratio) en mensen (emotie) is ons vak. Dat kan op meer dan één manier: met tekst, webfilms, foto’s, infovisuals – of een combinatie.

Corporate story
Uw organisatie heeft een oerverhaal te vertellen. Het verhaal dat houvast en richting geeft, motiveert, saamhorigheid schept, en van uw werknemers en klanten uw beste ambassadeurs maakt. Die goudader aanboren is ons vak. De corporate story is een fundament waar u nog jaren plezier van hebt bij uw interne en externe communicatie.

Herpositionering
We schrijven het nieuwe verhaal van uw organisatie. Het verhaal dat uw werknemers en doelgroep weer herkennen als de kern van uw organisatie. We inventariseren op welke punten het oude verhaal niet meer klopt, aan welke voorwaarden het nieuwe moet voldoen. En verzamelen informatie voor de herpositionering. Vervolgens formuleren we samen het nieuwe verhaal dat bij uw organisatie past.

Een voorbeeld van onze aanpak is het ontwerpen van nieuwe communicatie voor het Food&Business Knowledge Platform. Drie jaar na de oprichting wilde dit platform met een duidelijke boodschap naar buiten treden over wat het doet, en waarom het dat doet. We schreven een interne corporate story aan de hand van interviews met betrokkenen, en vertaalde die onder meer in een brochure voor stakeholders, in een visual over het platform, in sheets, en in de beschrijving van best cases.