Storytelling

Verhalen geven uw organisatie kleur

 

Met aansprekende verhalen kunnen we uw organisatie of programma een duidelijker profiel geven. Zodat u beter in staat bent partners, publiek of  andere belanghebbenden te overtuigen.

Resultaten communiceren
Uw organisatie boekt prachtige resultaten en presenteert die met fraaie cijfers. Maar de tekst gaat niet zingen. Cijfers, abstracte theorieën en het beschrijven van processen overtuigen niet. We willen de mensen zien om wie het gaat: wat drijft hen, wat hebben zij aan het werk dat uw organisatie heeft verricht? Wat drijft de mensen van uw eigen organisatie? Het gat dichten tussen cijfers (ratio) en mensen (gevoel) is ons vak. Dat kan op meer dan één manier: met teksten, webfilms, foto’s, infovisuals – of een combinatie.

Herpositionering
We schrijven heldere, aansprekende verhalen over uw project of organisatie. Verhalen die partners en medewerkers motiveren mee te doen. We inventariseren op welke punten oude verhalen niet meer kloppen, en aan welke voorwaarden nieuwe moeten voldoen. Vervolgens formuleren we samen het nieuwe verhaal dat bij uw organisatie past.

Een voorbeeld van onze aanpak is het ontwerpen van nieuwe communicatie voor het Food&Business Knowledge Platform. Drie jaar na de oprichting wilde dit platform met een duidelijke boodschap naar buiten treden over wat het doet, en waarom het dat doet. We schreven een nieuw intern verhaal aan de hand van interviews met betrokkenen, en vertaalde die onder meer in een brochure voor stakeholders, in een visual over het platform, in sheets, en in de beschrijving van voorbeelden die laten zien welke resultaten de organisatie boekt.