Het Inclusive Business Fund investeert in sociale ondernemingen

Het Inclusive Business Fund brengt impact investeerders en sociaal ondernemers in ontwikkelingslanden en opkomende markten bij elkaar. In dit fonds bundelt Rabobank Foundation de krachten met ICCO en het BoP Innovation Center. Doel van dit impact investment fonds is ondernemers te helpen met (risico)kapitaal, advies en business development. ImpactReporters ondersteunt het nieuwe fonds in de prille communicatie. Met een website, content en een huisstijl.

Base of the Pyramid

Ruim vier miljard mensen verdienen gemiddeld maximaal vier dollar per dag, en velen van hen minder. Deze wereldwijd grootste én armste sociaaleconomische groep staat ook bekend als de Base of the Pyramid. De mensen die deze brede basis vormen zijn economisch actief als consument, producent, ondernemer en werknemer. Hun economische en sociale ontwikkeling is gebaat bij het stimuleren van lokaal ondernemerschap, en integratie in de reguliere (internationale) economie.

Sociaal ondernemen

Inclusive business richt zich op verbetering van de levensomstandigheden van arme mensen in ontwikkelingslanden en opkomende markten. Sociale ondernemingen gaan uit van de economische kracht en potentie van deze groep, en verenigen op die wijze commerciële en sociale doelstellingen. Het Inclusive Business Fund, opgericht in 2013, ondersteunt dit type ondernemers en bedrijven, en draagt zo bij aan het creëren van werkgelegenheid.