Impactreporting

Wat zijn uw resultaten?

 

Impact. De term is hot. Steeds meer onderzoeksgroepen, bedrijven en maatschappelijke organisaties willen weten wat het effect is van hun activiteiten op de samenleving. In positieve, en in negatieve zin. Maar hoe weet je wat die impact is, en hoe schrijf je erover? Laat ImpactReporters u daarbij helpen.

Ambities
Organisaties en innovatieprogramma’s hebben vaak inspirerende ambities gericht op een duurzamere wereld. Maar lukt het die ambities waar te maken? Heeft u een goed onderbouwd antwoord op de vraag wat uw organisatie feitelijk bijdraagt aan de samenleving? Zo niet, dan zijn die fraaie ambities vooral een lege huls. Dat is niet alleen een gemiste kans, het maakt u ook kwetsbaar voor externe kritiek.

Kwalitatieve aanpak
ImpactReporters – what’s in a name? – weet hoe je communiceert over impact. Lang niet altijd is die in harde cijfers uit te drukken. Een meer kwalitatieve benadering is dan een belangrijke aanvulling. Impact reporting helpt uw organisatie beter te focussen op resultaten. En te werken aan het realiseren van de missie. Zicht hebben op de impact van de activiteiten is ook de basis voor een succesvolle externe communicatie.

Instrumenten
Wij bieden diverse producten. De juiste aanpak verschilt per organisatie. Uitgangspunt is dat de kwaliteit gebaat is bij een zo vroeg mogelijke integratie van impactmeting en -reporting in de activiteiten. Dat biedt de mogelijkheid tussentijds te leren en bij te sturen. En – tweede voordeel – het levert een permanente stroom aan informatie op, te gebruiken voor op de site, in jaarverslagen, speeches, brochures, etc.

Recente voorbeelden van onze aanpak zijn de lessons learned die we voor de Green Deal Transparantie Natuurlijk en Sociaal Kapitaal destilleerden. We schreven factsheets voor het ministerie van Buitenlandse zaken en VNG International, beschreven best practices en innovatieve aanpakken voor Platform BEE (VNO/NCW en IUCN) en MVO-magazine P+, en evalueerden de Europese campagne van milieuorganisaties over de impact van grondstoffenwinning.